[O2] Kilka pytań przed montażem LPG w O2 FL 1.6 MPI
Witam
Zastanawiam się nad montażem LPG w O2 FL 1.6MPI i w związku z tym mam prośbę o udostępnienie fotek jak to jest montowane przez ASO.
Wiem, że jest to instalacja Landi Renzo.
Potrzebuję informacji i zdjęć:
-jakiej pojemności zbiornik montują i czy wykładzina później nie jest wypukła?
-w którym miejscu montują wlew, z tyłu zderzaka czy też z boku?
-w którym miejscu w kabinie montują przełącznik?
-w którym miejscu montują reduktor, jak z dostępem pogwarancyjnym?
-w którym miejscu montują filtry czy nie trzeba czegoś dodatkowo demontować przy wymianie?
-jak głośne są wtryskiwacze i czy widać je po montażu, czy też zasłania je osłona silnika?
Zdjęcia można wysłać na priva.
Z góry dziękuję
Re: Kilka pytań przed montażem LPG w O2 FL 1.6 MPI
Zamieszczone przez leones
Witam
Zastanawiam się nad montażem LPG w O2 FL 1.6MPI i w związku z tym mam prośbę o udostępnienie fotek jak to jest montowane przez ASO.
-w którym miejscu montują filtry czy nie trzeba czegoś dodatkowo demontować przy wymianie?
-jak głośne są wtryskiwacze i czy widać je po montażu, czy też zasłania je osłona silnika?
Z góry dziękuję
U mnie wchodzi 38 litrow lpg, wykladzina nie jest wypukla, wlew z prawgo boku ale
mysle ze mozna sie dogadac zeby zamontowali w innym miejscu, przelacznik
nad radiem, wtryskiwacze sa raczej glosne - na wolnych obrotach slychac z zewnatrz
praktycznie tylko ich terkotanie
Witam,
Kiedyś znalazłem w sieci instrukcję montażu Landi Renzo właśnie do OII 1.6 MPI, plik jest w pdf więc nie umiem załączyć go do tej wiadomości. Co prawda jest chyba po włosku ale ma trochę fotek i schematów, więc jeżeli wyrażasz chęć posiadania spróbuj poniższego linka:
leones, wtryskiwacze widac,zbiornik STAKO 53 litry,wykladzina sie nie wypukla,przelacznik montuja po lewej stronie,wlew z boku zderzaka po stronie wlewu paliwa,rano zrobie pare fotek,
leones, wtryskiwacze widac,zbiornik STAKO 53 litry,wykladzina sie nie wypukla,przelacznik montuja po lewej stronie,wlew z boku zderzaka po stronie wlewu paliwa,rano zrobie pare fotek,
Dzięki "baca10", czekam na fotki
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro 25 Lis, 09 08:54 ]
Zamieszczone przez Pele
Witam,
Kiedyś znalazłem w sieci instrukcję montażu Landi Renzo właśnie do OII 1.6 MPI, plik jest w pdf więc nie umiem załączyć go do tej wiadomości. Co prawda jest chyba po włosku ale ma trochę fotek i schematów, więc jeżeli wyrażasz chęć posiadania spróbuj poniższego linka:
Re: Kilka pytań przed montażem LPG w O2 FL 1.6 MPI
Zamieszczone przez leones
Witam
Z góry dziękuję
-zbiornik o pojemności 53 litry max weszło 40,7 litra, wykładzina nie jest wypukła
-wlew mam zamontowany poniżej wlewu paliwa i cofnięty do tyłu w zderzaku
-przełącznik mam zamontowany poniżej włącznika świateł po lewej stronie kierownicy
-wtryskiwacze są dość głośne /chociarz w kabinie ich nie słyszę/
Komentarz